marți, 5 august 2008

manastirea ortodoxa din Valea Hozevei si sfantul Ioan Iacob Romanul/Hozevitul


Valea Hozevei

poarta de la intrarea în Mănăstire



Poarta care marchează jumătatea drumului parcurs până la Mănăstire. Drumul este foarte greu, deoarece Valea Hozevei este, de fapt, un mic deşert şi soarele este foarte puternic. Din fericire, localnicii musulmani aşteaptă pelerinii la poarta de la intrare cu măgăruşi, care în condiţiile date şi pentru persoanele mai în vîrstă, pot fi o alternativă de a ajunge la mănăstire.


Mănăstirea Ortodoxă a Sfîntului Gheorghe Hozevitul

chilii ale unor pustnici



Valea Hozevei văzută din faţa Mănăstirii

peştera în care Sfînta Tradiţie aminteşte că s-a ascuns sfîntul prooroc Ilie vreme de trei ani şi şase luni şi unde a fost hrănit de corbi (3 Regi 17: 5-6)

racla cu sfintele moaşte ale sfîntului Ioan Iacob Românul

http://www.misiune-ortodoxa.ro/download.php?view.101

http://www.univ-ovidius.ro/btcassian/SINAXAR_ORTODOX/sfinti/august/sfantul_ioan_cel_nou_de_la_neamt.htm

Sfînta Mănăstire Ortodoxă din Valea Hozevei este una dintre cele mai vechi mănăstiri din Ţara Sfîntă. Ea a fost construită chiar la mijlocul drumului între Ierihon şi Ierusalim. La puţin timp după ce a fost zidită şi ctitorită de sfîntul Gheorghe, a fost cucerită de către perşi.
Sfînta Tradiţie leagă acest loc de proorocul Ilie şi de sfîntul părinte Ioachim. Aici se găseşte peştera în care s-a ascuns proorocul Ilie vreme de trei ani şi şase luni. De asemenea, Sfînta Tradiţie păstrează menţiunea că aici s-a rugat sfîntul Ioachim, tatăl Sfintei Fecioare Maria, pentru a-i fi dăruiţi copii.
Mănăstirea păstrează ca un odor de preţ sfintele moaşte ale sfîntului Ioan Iacob Românul/Hozevitul.

Surse fotografii: arhiva comunităţii ortodoxe din care fac parte şi http://impantokratoros.gr/59B0D6D5.el.aspx

Niciun comentariu: