vineri, 27 iunie 2008

Apel la rugăciune - Mănăstirea întemeiată de Sfîntul Seraphim Rose este în pericol!

monastery_photo.jpg

Incendii devastatoare ameninta Manastirea Sf. Herman din Alaska din Platina, California

Apel la rugaciune

bishopmaksim.jpg

Prea Sfintitul Maxim, Episcopul Diocezei Vest-Americane indeamna toti dreptcredinciosii ortodocsi sa se roage pentru apararea Manastirii Sarbe Ortodoxe Sf. Herman din Platina, California. Incendii inspaimantatoare se apropie cu repeziciune de pamanturile Manastirii, iar Manastirea este in mare pericol de a fi distrusa de flacari. Comunitatea monahala a fost evacuata si in aceste momente cauta adapost in parohiile vecine din Redding, California.

Update/ Marti, 24 iunie, 2008, 17:37

Dragi Parinti, Frati si Surori

Calugarii au plecat din Platina si se gasesc acum in Redding, la noi, la Sf. Andrei. Ei au venit cu masinile lor incarcate cu bunurile Manastirii. Acum se gasesc la casa parohiala, iar in seara aceasta le vom gasi tuturor un adapost.

Incendiile sunt inca puternice. Cei de la Administratia Padurilor tocmai au declansat un incendiu la Noble Ridge (vantul a fost favorabil), pentru a impiedica incendiile sa se extinda dincolo de Ridge. La Platina, fumul era asa de gros, ca de-abia puteai vedea sau respira. In seara aceasta, la Sf. Andrei ne vom ruga pentru aceasta situatie.

Maicutele de la Schitul Sf. Xenia sunt inca acolo, nu a trebuit sa evacueze inca, dar sunt in alerta maxima. Doi dintre parintii nostri au urcat azi la ele cu camioane ca sa aduca la Redding bunurile schitului. Inca asteptam sa vedem ce vor face.

Probabil, calugarii vor sta la Redding o perioada, urmare a incendiilor devastatoare (peste 875 incendii mistuie nordul Californiei, totul pornind de la un fulger ce a avut loc sambata), iar fumul este destul de gros. In Redding, cerul este acoperit de cenusa care cade in continuu.

Va rog sa-i pomeniti in rugaciunile voastre. Cerem ajutor lui Dumnezeu sa usureze suferinta monahilor, sa ajute pompierii si pe cei ramasi fara adapost.

Multumim pentru rugaciunile si binecuvantarile voastre,

Parintele Michael Boyle, Preot Paroh
Parohia Misionara Ortodoxa Sarba “Sf. Andrei-cel-Nebun-pentru-Hristos“, Redding, California

readers_firestorm.jpg

Sursa:

http://www.razbointrucuvant.ro/2008/06/25/manastirea-intemeiata-de-sfantul-seraphim-rose-este-in-pericol/

Niciun comentariu: