vineri, 5 decembrie 2008

a adormit intru Domnul patriarhul Alexei al II-lea


În cursul acestei dimineţi, patriarhul Alexie al II-lea al Moscovei şi al întregii Rusii a adormit întru Domnul, a anunţat cu puţin timp în urmă purtătorul de cuvînt al Biroului de presă al Patriarhiei Moscovei, Vladimir Vikilianski. Mai multe detalii despre circumstanţele acestei treceri la Domnul vor fi anunţate mai tîrziu. Părintele patriarh Alexie al II-lea, cu numele de Alexei Mihalovici Ridiger s-a născut în 23 februarie 1929 la Talin, în Estonia, într-o familie de preot. A fost, pe rînd, mitropolit în Mitropolia din Talin, apoi mitropolit în Leningrad şi Novgorod şi, din iunie 1990, patriarhul Moscovei.
Părintele mitropolit Nicolae din Mitropolia Mesoghiei şi a Lavreotikiei a slujit ieri împreună cu părintele patriarh Slujba Sfintei Liturghii, deoarece efectuează o vizită la Moscova. Acesta a mărturisit că în cursul Sfintei Liturghii "patriarhul a vorbit atît de frumos despre Grecia şi despre părintele arhiepiscop Ieronim". De asemenea, părintele mitropolit Nicolae a mai spus că "ieri, patriarhul era foarte bucuros. A fost un om foarte mulţumit."



Sursa:
http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1971&Itemid=1

Vedeţi şi

http://www.razbointrucuvant.ro/2008/12/05/patriarhul-rusiei-aleksei-al-ii-lea-a-murit-in-aceasta-dimineata-nu-se-cunosc-deocamdata-cauzele/#more-4916

http://savatie.wordpress.com/2008/12/05/imagini-inedite-cu-patriarhul-alexei-al-moscovei/



Niciun comentariu: