joi, 6 noiembrie 2008

moaştele sfântului mare mucenic Dimitrie în RusiaÎn 5 noiembrie o parte din moaştele sfântului mare mucenic Dimitrie, izvorîtorul de mir, au poposit în Catedrala Mîntuitorului din Moscova. Ele au fost întîmpinate cu mare evlavie de către părintele Alexie al II-lea, patriarhul Moscovei şi al întregii Rusii, înconjurat de preoţi şi credincioşi.

Patriarhul Alexie al II-lea a spus că "Sfîntul Dimitrie a propovăduit cuvîntul lui Dumnezeu cu mare zel, aşa încît a reuşit să îi ajute pe oameni să se lepede de idolatrie şi să se închine adevăratului Dumnezeu". În continuare a accentuat faptul că acesta a devenit creştin şi a fost închis în cetatea Tesalonicului în anul 303 deoarece nu a dat ascultare edictului împăratului Diocleţian, prin care se cerea interzicerea creştinismului". La sfîrşit el a spus că "aducerea moaştelor sfîntului mare mucenic Dimitrie în Rusia este un eveniment important".

Cinstitele moaşte au fost aduse de către părintele Panteleiomon, mitropolit de Veria, Nausa şi Kambania. Acesta este însoţit şi de părintele Nicodim, episcopul din Satursk şi de reprezentanţi ai comunităţii ruse atonite.

Traducere E.T. după
http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1883

Niciun comentariu: