joi, 17 noiembrie 2011

De luat aminte

SursA FotO: bebemax

În timp ce un om isi schimba roata la maşina nouă, baietelul lui de 4 ani a luat o piatra ascuţită si a inceput sa zgârie aripa maşinii. Mânios, barbatul a luat mâna copilului şi l-a lovit peste ea de multe ori, fără să-şi dea seama ca avea în mână o cheie.
La spital, copilul si-a pierdut toate degetele din cauza numeroaselor fracturi. Când si-a văzut tatal... copilul a intrebat cu ochii plini de durere: „Tati, imi vor creşte degetele la loc?”.
Barbatul a ramas impietrit de durere; s-a intors la masina si a lovit-o de mai multe ori. Devastat de propriile lui fapte... stand in fata masinii s-a uitat la zgarieturi; baietelul scrisese: „TATI, TE IUBESC”.
Mânia si Dragostea nu au limite; alege-o pe cea din urma pentru a avea o viata minunata... Lucrurile sunt pentru a fi folosite, iar oamenii pentru a fi iubiti.

Dar problema lumii de astazi este ca Oamenii sunt folositi si lucrurile sunt iubite... in timpul acestui an, sa fim atenti si sa ne amintim: Lucrurile sunt pentru a fi folosite, iar oameniii pentru a fi iubiti.

Via: e-mail

Un comentariu:

Stere spunea...

Draga matushka,
Foarte trista poveste si frumoasa concluzie. Doar ca din domeniile noastre de activitate, se vede ca e din ce in ce mai dificil sa diferentiezi omul si lucrul deoarece omul, prin intermediul numelui, imaginii, nevoilor lui mai mult sau mai putin artificiale, creatiilor lui, este supus si se supune unui proces de reificare. Toate devin lucruri cu o valoare comerciala. Dupa parerea noastra, numai un crestin poate sa isi dea cu adevarat seama de valoarea a unei persoane, a unui nume... Cum spunea Parintele Rafail, Adevarul nu este ce este Cine.