joi, 29 octombrie 2009

Veşnică pomenire, iubite părinte Teofil!


În ultimele zile de suferinţă, părintele Teofil avea acelaşi optimism şi maximalism pascal. A rămas un părinte al bucuriei, chiar şi în faţa morţii. Parafrazîndu-l pe Sfîntul Ioan Scărarul spunea - într-o altă formă- "Nu pot să mă văd mort în sicriu, ci doar viu". Mai spunea şi că va pleca la Domnul pentru că "de aceea a făcut Dumnezeu raiul, ca să îl umple cu cei ce Îl iubesc". Iar cînd încercam să îl încurajez şi îi spuneam că va fi bine, îmi răspundea "Oricum sînt bine, deoarece cu Hristos, fie aici sau dincolo, întotdeauna sîntem bine".

De astăzi, comunitatea noastră ortodoxă, pe care de multe ori a întărit-o cu rugăciune şi cu cuvînt ziditor, îl va purta în rugăciunile Sfintei Liturghii şi îl va avea ca mijlocitor şi solitor înaintea Domnului bucuriei, în latura cea cerească a celor drepţi şi sfinţi din Biserica lui Hristos.

Odihnească-se în pace, părintele nostru şi al bucuriei celei veşnice!

Părintele Cornel Toma

5 comentarii:

Dana spunea...

Domnul sa-l odihneasca in lumina iubirii Lui vesnice! Dragul parinte Teofil a fost si este aproape sufletului meu.

jean-gabriel spunea...

Mémoire éternelle! Mémoire éternelle! Mémoire éternelle!

adriana spunea...

Dumnezeu sa-l odihneasca!
http://adriana-dardindar.blogspot.com/2009/10/bucura-te-parinte-teofil.html

matuşka Eufemia spunea...

amin

Marioara spunea...

Parintele Teofil a fost de multe ori la Timisoara si a sustinut multe seminare in Aula Magna a facultati de Drept.Cuvintul lui de intelepciune va ramine vesnic in sufletele noastre.Dumnezeu sa-l aseze in loc cu multa vrdeata linga tronul IMPARATESC fiindca cu siguranta este acolo si varamine vesnic de-a dreapta TATALUI CERESC .Fiei vesnica pomenire AMIN.