joi, 28 mai 2009

Hristos S-a inaltat!

1. Cuvântul cel dintâi l-am făcut o, Teofile, despre toate cele ce a început Iisus a face şi a învăţa,

2. Până în ziua în care S-a înălţat la cer, poruncind prin Duhul Sfânt apostolilor pe care i-a ales,

3. Cărora S-a şi înfăţişat pe Sine viu după patima Sa prin multe semne doveditoare, arătându-li-Se timp de patruzeci de zile şi vorbind cele despre împărăţia lui Dumnezeu.

4. Şi cu ei petrecând, le-a poruncit să nu se depărteze de Ierusalim, ci să aştepte făgăduinţa Tatălui, pe care (a zis El) aţi auzit-o de la Mine:

5. Că Ioan a botezat cu apă, iar voi veţi fi botezaţi cu Duhul Sfânt, nu mult după aceste zile.

6. Iar ei, adunându-se, Îl întrebau, zicând: Doamne, oare, în acest timp vei aşeza Tu, la loc, împărăţia lui Israel?

7. El a zis către ei: Nu este al vostru a şti anii sau vremile pe care Tatăl le-a pus în stăpânirea Sa,

8. Ci veţi lua putere, venind Duhul Sfânt peste voi, şi Îmi veţi fi Mie martori în Ierusalim şi în toată Iudeea şi în Samaria şi până la marginea pământului.

9. Şi acestea zicând, pe când ei priveau, S-a înălţat şi un nor L-a luat de la ochii lor.

10. Şi privind ei, pe când El mergea la cer, iată doi bărbaţi au stat lângă ei, îmbrăcaţi în haine albe,

11. Care au şi zis: Bărbaţi galileieni, de ce staţi privind la cer? Acest Iisus care S-a înălţat de la voi la cer, astfel va şi veni, precum L-aţi văzut mergând la cer. (Faptele Apostolilor 1: 1-11)


spre Capela Înălţării Domnului nostru Iisus Hristosurma tălpii piciorului Mîntuitorului nostru Iisus Hristos, din interiorul Capelei Înălţării4 comentarii:

adriana spunea...

Adevarat s-a inaltat!...m-a emotionat ultima fotografie...ce minune...nu aveam cunostinta despre ea...ai fost acolo?...cred ca e ceva de necuprins in cuvinte...se poate atinge???

matuşka Eufemia spunea...

Da, Adriana, am avut bucuria de a ajunge in acel loc. Se poate atinge si, in acelasi timp, se poate cinsti. Imi aduc aminte ca noi ne-am inchinat cu lacrimi in ochi. Nici eu nu stiam de existenta acestui loc pina la pelerinajul din Israel. Din pacate, acea capela se afla in prezent in proprietatea musulmanilor. Fie ca Mintuitorul Iisus Hristos sa te ajute sa ajungi in acele locuri!

MunteanUK spunea...

Adevarat S-a inaltat!

Multumiri Domnului, pt a invrednicit-o pe autoarea blogului si cu atatea locuri minunate vizitate, si cu inima buna si rabdare (de si-o inchipui cineva ca un blog se face din nimic, fara un minim efort!), incat sa impartaseasca lumii intregi pe unde a fost.

matuşka Eufemia spunea...

Dragă frate întru Hristos, mulţumiri şi din partea mea pentru articolele folositoare de pe blogul tău. Zi cu pace şi bucurie!