vineri, 18 februarie 2011

Mii de ruşi s-au adunat ca să se închine icoanei ţarului Nicolae al II-lea


Sute de credincioşi au venit astăzi (17 februarie) în Sankt Peterburg ca să se închine icoanei "făcătoare de minuni" a ultimului ţar al Rusiei, Nicolae al II-lea, cel care a fost ucis de bolşevici şi a fost canonizat sfînt de Biserica Ortodoxă Rusă în anul 2000.


"Sînt rus şi ortodox şi pentru mine sfîntul mucenic Nicolae al II-lea este un simbol al Rusiei", a spus Anatolie Kruklov, în vîrstă de 65 de ani, în timp ce aştepta la coada din faţa icoanei, care se află într-un centru expoziţional din fosta capitală imperială.


Icoana ultimului ţar este o copie a originalului care se află în SUA şi care în anul 1998 a fost declarată "făcătoare de minuni" deoarece din ea a curs mir cu bună mireasmă. Patriarhul de atunci al Rusiei, Alexie al II-lea, a amplasat icoana pe un avion care a zburat deasupra întregii Rusii.


"Renaşterea Rusiei va începe odată cu renaşterea credinţei. Sînt foarte mulţumit că văd multă lume aici, aproape de icoana ţarului mucenic", a spus Serghei Adocenkov, în vîrstă de 57 de ani.


Nicolae al II-lea împreună cu soţia sa Alexandra şi cu cei cinci copii au fost ucişi de CEKA, poliţia politică a bolşevicilor în 17 iulie 1918, la Ecaterinburg. Moaştele lor au fost îngropate în 1998 în Sankt Peterburg, în capela familiei imperiale Romanov.

Traducere din limba greacă de E.T.


SursA: romfea.gr

Niciun comentariu: