luni, 22 februarie 2010

Mitropolitul Nicolae: "Declaraţia lui Elton John reprezintă o blasfemie"


Iată mai jos reacţia puternică pe care a exprimat-o mitropolitul Nicolae din Filipupoleos (Patriarhia Bulgariei) faţă de declaraţiile provocatoare ale compozitorului de muzică pop Elton John pe care acesta le-a făcut într-un interviu în ziarul "Parade" din Statele Unite ale Americii.

Declaraţia provocatoare a lui Elton John spune următoarele: "Cred că Iisus a fost un gay milostiv, un homosexual foarte deştept care a înţeles problemele oamenilor".

Reacţia mitropolitului Nicolae din Filipupoleos a apărut imediat, caracterizînd declaraţia lui Elton John ca fiind: Blasfemie.

În mod concret, mitropolitul Nicolae a subliniat că: "Declaraţia lui Elton John este blasfemie. Aceasta este o provocare şi o mare ispită pentru creştinii din întrega lume, mai ales astăzi, cînd parcurgem prima săptămînă a Postului Mare, cînd toţi credincioşii se căiesc şi se curăţă de păcatele lor".

"În opoziţie cu omul acesta, care se mîndreşte cu păcatele lui şi nu se referă la orice om, ci la Iisus Hristos, despre care Evanghelia spune "Şi voi ştiţi că El S-a arătat ca să ridice păcatele şi păcat în El nu este" (I Ioan 3:5), a continuat mitropolitul Nicolae.

De asemenea, mitropolitul Nicolae a declarat: "Faptul că mijloacele mass-media scot în evidenţă astfel de concepţii denaturate, arată cît de adînc s-a scufundat lumea de astăzi în păcat, dar şi cît de mult a scos din viaţa ei adevărul real. Concubinajul este păcat, dar cel mai greu păcat este homosexualitatea".

Concluzionînd, mitropolitul Nicolae a subliniat faptul că: "Nu ştiţi, oare, că nedrepţii nu vor moşteni împărăţia lui Dumnezeu? Nu vă amăgiţi: Nici desfrînaţii, nici închinătorii la idoli, nici adulterii, nici malahienii, nici sodomiţii, Nici furii, nici lacomii, nici beţivii, nici batjocoritorii, nici răpitorii nu vor moşteni împărăţia lui Dumnezeu" (I Corinteni 6:9-10)

Traducere E.T. după: romfea

Un comentariu:

tutenes spunea...

Pe cand se va lua atitudine si in BOR fata de declaratiile unor asemenea degenerati ?
La noi nu ia atitudine BOR nici dupa declaratiile unui Corut ...
A uitat BOR ca exista si anatema impotriva unora ca acestia?