luni, 24 iunie 2013

Părintele Justin: fotografii dincolo de cuvinte și cuvinte dincolo de fotografii

Patru lucruri lăsate spre împlinire poporului român

... IPS Părinte Mitropolit Teofan a adresat un cuvânt în care a amintit de testamentul pe care părintele Justin l-a lăsat Mănăstirii Petru Vodă şi poporului român.

"După ce a dus o viaţă înălţătoare, tulburătoare şi sfântă, părintele Justin Pârvu s-a îndreptat spre împărăţia cerurilor. Părintele a pregustat împărăţia cerurilor încă din această viaţă, dobândind-o din plin în lumina cea neînserată a lui Dumnezeu. S-a dus la Hristos, fără de care nu a conceput, din tinereţea lui până pe patul de suferinţă, să trăiască vreo clipă. A fost conştient de faptul că în Hristos trăieşte, viază şi se mişcă. S-a născut în cer, cum spuneau creştinii altă dată, după ce a fost binecuvântat de Dumnezeu să se nască întru împărăţia cerurilor încă din această lume. S-a dus la fraţii şi surorile sale de suferinţă, care au plecat din această viaţă cu multă vreme înaintea sa.

În ultimele zile ale vieţii sale, în chilia de alături, într-un moment de har, a mărturisit un testament care să fie împlinit de cei care rămân în urmă. Părintele a ţinut să ceară iertate tuturor, a menţionat persoana care să-i urmeze în funcţia de stareţ, iar la final a dorit să comunice patru lucruri poporului român.

Părintele a accentuat că trebuie să fie unitate în orice situaţie,
iar apoi a îndemnat la multă pocăinţă, astfel încât Dumnezeu să ne ierte de multele noastre păcate.
În al treilea rând, părintele Justin a spus că în Biserică trebuie să fie ascultare,
iar apoi a îndemnat la multă rugăciune", a spus Înalt Preasfinţitul Părinte Mitropolit Teofan.

SursA: doxologia.ro


 


























SursE FotO:
saccsiv.wordpress.com
dinaltezari-corina-corina.blogspot.com
blog-pt-suflet.blogspot.com
apologeticum.wordpress.com
www.totpal.ro
roncea.ro
viatalatara.wordpress.com

Niciun comentariu: